Over Bas

Aangenaam. Graag wil ik mijzelf even voorstellen aan u.

Mijn naam is Bas. Ik heb een vorm van Autisme en HSP (Hoog Sensitief Persoon). Dit wil zeggen dat ik soms moeilijk vindt om heel veel prikkels te filteren en dat de informatie bij mij soms ‘harder’ binnenkomt. Met een methode weet ik dit wel te onderdrukken om de prikkels goed te managen.  Ik ben 32 jaar (1985) en wonend in het hoge noorden van Nederland, van oorsprong ben ik een echte geboren trotse Rotterdammer. Ik ben een hele trotse oom van vier prachtige, lieve kindjes, waar ik heel erg trots op ben.

In het dagelijks leven ben ik CEO/Owner (met volledige 100% passie) in de IT branche en mijn werk is onder andere: IT-er en IT-consultant/adviseur, WordPress expert/goeroe en werk (veel) met Linux, macOS en Windows Servers en ik richt mij ook op webdevelopment en ik creëer goedwerkende websites gebaseerd op open source software, zoals WordPress. Ik beheers de volgende scripttalen: (X)HTML(5), CSS(3), PHP, Python, .ASP.NET/ASP/VBScript, jQuery en middelmatig Perl.
Ik geef parttime naast mijn huidige werk lezingen over (mijn) autisme en wil de stigmatisering doorbreken en veel misstanden over autisme rechttrekken door mensen te inspireren wat ik zoal geleerd en bereikt heb in deze 32 jaar.

Ik ben een ervaringsdeskundige (Vriend van Squease) op het gebied van de drukvest van Squease en ben in bezit van een Autipas en deze pas gebruik ik alleen als het echt moet. Het drukvest gebruik ik echter als het nodig is met drukke omgeving of als ik heel goed moet concentreren waarmee ik bezig ben met mijn werk. Bijvoorbeeld als ik niet echt lekker in mijn vel voelt en ik ga naar de stad toe, dan draag ik mijn Squease drukvest.

Ik deed ook vrijwilligerswerk naast mijn eigen werk. Ik was technische webmaster en web-adviseur/consultant voor Stichting Leven Met Autisme. Ik hield mij voornamelijk bezig met technische ontwikkelingen en aspecten met de ‘inhoudelijke webmaster en voorzitter’ en ik ondersteunde de voorzitter van de websites. Elke maand kwam een nieuwe editie uit. Stichting Leven Met Autisme is een warme, respectvolle stichting wat informatie geeft over autisme door ervaringsdeskundigen. Stichting Leven Met Autisme is gestopt. De website van Heidi Meijer is alleen nog te vinden op: www.levenmetautisme.com

Ik sport ook heel graag, per week sport ik ongeveer 6 tot 7 uur per week. Ik doe 15 jaar lang groepslessen van Les Mills; BODYCOMBAT en BODYPUMP.

Ik luister ook graag muziek. Ik luister voornamelijk graag naar pop, af en toe wat dance-stijl erin en Ludovico Einaudi en als ik in de mood ben trance/techno. Ik vind ook wel fijn om te luisteren naar jazzlounge en rustige muziek.

Mijn overige hobby’s zijn: muziek luisteren, buitenlandse stedentrips maken, bioscoop bezoeken, vrienden/vriendinnen afspreken; leuke gezellige dingen doen, sporten, terrasje pakken, zonvakantie, schrijven (er zijn nog aantal boeken over van deel 2 uit 2014 en het derde deel is uit de schrijfproductie, wordt op dit moment geredigeerd en tekeningen gemaakt. De website van HNGR Series is in werk in uitvoering voor een nieuwe webdesign voor alle delen (3) en wordt overgezet naar een nieuwe overkoepelende domeinnaam; www.hetneergestorteruimteschip.nl) en (literaire thrillerboeken tot informatieve) boeken lezen.

Wil je meer informatie lezen waarom ik deze website 8 jaar geleden opgestart heb? En wil je een lezing van mij krijgen? Lees voor meer informatie hier.

Heeft u vragen, op-en/of aanmerkingen of wilt u meer informatie. Neemt u gerust contact met mij op en ik beantwoord uw mail zo spoedig mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Bas van Loon