Agenda

31 maart t/m 6 april 2019 – AUTISMEWEEK

Autisme werkt!

Een ode aan de passie en de sterke eigenschappen van mensen met autisme.

Het thema van de NVA Autismeweek 2019 is Autisme werkt! Werknemers met autisme zorgen voor diversiteit in een bedrijf, een belangrijke grondstof voor innovatie. Veel mensen met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid, loyaliteit en het vermogen om systemen te analyseren. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar zij álles van weten. Daarnaast is een divers werknemersbestand een uiting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ steeds vaker één van de selectiecriteria voor aanbestedende partijen. Maar werknemers met autisme leveren ook op een andere manier voordeel op: bedrijven waar openlijk gesproken kan worden over beperkingen, kennen een betere werksfeer. Dit heeft minder verzuim door stress en ziekte tot gevolg. Bovendien stimuleert openheid over zaken die niet zo makkelijk gaan alle werknemers om na te denken over hoe zij optimaal kunnen presteren.

Bron

Kijk voor evenementen in jouw regio: https://autismeweek.nl/evenementen

Informatie/Vragen

Wij willen u graag helpen om uw activiteiten meer bekendheid te maken op deze website. Gaat u binnenkort wat organiseren voor uw bedrijf/instelling?

Stuur ons een e-mail via ons contactformulier met uw gegevens van uw geplande evenement(en).

Wilt u mij vragen voor autismeweek/maand 2019 voor lezing(en)? U kunt hier uw aanvraag doen. Voor meer informatie kunt u hier terecht.