Agenda

NVA Autismeweek 2020: PRIKKELS!

Let op, i.v.m. met het coronavirus (COVID-19) kan aantal evenementen zijn verplaatst of afgelast om verspreiding van het virus te voorkomen. Tip: Kijk hiervoor op de website van autismeweek.nl en dan bij Evenementen.

NVA Autismeweek 28 maart t/m 4 april 2020: PRIKKELS!

28 maart tot en met 4 april 2020 vindt de NVA Autismeweek plaats met als thema: prikkels! De Autismeweek wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Autisme (NVA) rond Wereld Autisme Dag 2 april.

Wat zijn prikkels? 

Een prikkel is informatie die binnenkomt via onze zintuigen. Bijvoorbeeld licht, geluid, geur, pijn, en temperatuur. Mensen met autisme reageren vaak anders op prikkels dan mensen zonder autisme. De onderlinge verschillen zijn daarbij heel groot. Zo zoekt de één prikkels actief op, terwijl de ander ze juist zoveel mogelijk uit de weg gaat. En de één wordt keer op keer overweldigd door prikkels, terwijl de ander veel prikkels juist niet waarneemt. Mensen met autisme en een verstandelijke beperking lijken extra kwetsbaar te zijn voor problemen op het gebied van prikkelverwerking.

Uitgelicht: Speciale gasten

Erik Scherder

Op zaterdag 28 maart 2020 vindt er een symposium plaats over dit onderwerp bij de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam, met gastoptredens van onder meer hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder (en Aaltje van Zweden, oprichter van stichting Papageno).

Evenementen in jouw buurt

Voor evenementen in jouw buurt, kan je kijken op www.autismeweek.nl/evenementen/

Informatie/Vragen

Wij willen u graag helpen om uw activiteiten meer bekendheid te maken op deze website. Gaat u binnenkort wat organiseren voor uw bedrijf/instelling?

Stuur ons een e-mail via ons contactformulier met uw gegevens van uw geplande evenement(en).

Het is niet meer mogelijk om mij te vragen voor een lezing(en) tijdens en voor autismeweek.