Apple organiseert muziekworkshops tijdens autisme-maand

Met toestemming van iCulture.nl

Het is Autism Acceptance Month en ook Apple besteedt daar aandacht aan. Ze gaan muzikale excursies naar de Apple Store organiseren en ze besteden extra aandacht aan apps die voor kinderen op het autistische spectrum nuttig kunnen zijn.

Autism Acceptance Month

Autism Acceptance Month is bedoeld om aandacht te vragen voor autisme in al z’n vormen. In Nederland wordt rondom Wereld Autisme Dag (2 april) een Autismeweek georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en het AutismeFonds. Iets korter dus, maar het idee is hetzelfde.

Apps voor autisme

Deze keer heeft Apple een speciale pagina in de App Store gemaakt waar je geschikte apps vindt, waar kinderen iets aan kunnen hebben. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om Proloquo4Text, Motion Math: Pizza, Toca Life: School en Otsimo Child. Ook hebben ze boeken, podcasts en iTunes U-cursussen uitgekozen die voor kinderen of hun ouders of begeleiders interessant kunnen zijn. Zo kunnen ze beter begrijpen tegen welke problemen ze aan kunnen lopen en steun vinden bij de ervaringen van anderen.

BEKIJK OOK
2-4-2016 · Dillan is een jongen met autisme, die dankzij goede begeleiding en een iPad toch zijn stem kan laten horen. Te zien in twee nieuwe reclamespotjes van Apple.
94

Apple heeft ook speciale excursies naar de Apple Store gepland. Ze gaan met de Skoog-kubus (voor €300 verkrijgbaar, zie foto muziek maken op de originele artikel van iCulture). Dit is een kubus die je kunt aanraken om muziek te maken. Het werkt samen met Garageband op de iPad. Ben je niet in staat om een normaal instrument te spelen, dan lukt het met de Skoog misschien wel. De kubus is trouwens ook geschikt voor kinderen die motorische beperkingen hebben.

Tijdens een 60 tot 90 minuten durende sessie in de Apple Store leren kinderen om hiermee (en met andere producten) lekker bezig te zijn met muziek. Leraren kunnen de klas aanmelden voor zo’n excursie via deze pagina.

Apple en aandacht voor autisme

Het is zeker niet de eerste keer dat Apple aandacht aan autisme besteedt; misschien herinner je je nog de video’s over Dillan, een jongen die door Apple in beeld werd gebracht in een serie indrukwekkende video’s:

Apple doet veel op het gebied van toegankelijkheid en ‘inclusiviteit’, zodat iedereen producten zoals de iPad en Mac kunnen gebruiken. In iOS zitten allerlei toegankelijkeheidsfuncties en tijdens WWDC 2016 werd daar nog eens extra aandacht aan besteed met functies voor rolstoelgebruikers.

Originele bron: iCulture – Apple organiseert muziekworkshops tijdens autisme-maand