Apple Watch: geluid-app helpt jongen met autisme rustiger praten

iCulture.nl

iCulture is de online Apple magazine voor fans en belangstellenden boordevol met handige tips en tricks en leuke informatie en weetjes en feitjes over de nieuwe iPhones, iPads, iMacs en iOS/iPadOS/macOS updates en ook spraakmakende interessante nieuwsgeruchten en hun eigen reviews over de producten. Ik vind een hele leuke magazine om te lezen en allerlei artikelen te bekijken. Ze hebben ook een eigen forum en heel veel informatie gecategoriseerd van Apple-producten.

iCulture.nl heeft bij mij een speciaal plekje in mijn hart omdat hen ook elk jaar een prachtig mooi overzicht van apps maakt voor mensen met autisme tijdens autismeweek en ook buiten autismeweek.

Oorspronkelijk artikel gepost @ 17 november 2019, 9:51: ¨Geluid-app op Apple Watch helpt autistische jongen rustiger praten¨

¨Voor ouders met kinderen op het autismespectrum kan het lastig zijn om buitenshuis leuke dingen te doen. In het geval Scott Bennett (vader) bleek de nieuwe Geluid-app op de Apple Watch een uitkomst. Zijn zoon spreekt nu minder luid.

Scott Bennett (vader) is een liefhebber van rust, maar heeft een zoon die zijn stemvolume niet onder controle heeft. Zoon Sam (21) is een sociaal type, die sympathiek overkomt, maar zodra hij zijn mond opendoet rennen mensen weg. De jongen praat veel te luid en heeft dat zelf niet door. De vader (Scott) zegt “alles al te hebben geprobeerd”, maar de Geluid-app op de Apple Watch bleek uiteindelijk de uitkomst te bieden. Die laat namelijk realtime zien hoe luid het omgevingsgeluid is en zoon Sam blijkt daar goed op te reageren.¨

Lees meer en verder op: https://www.iculture.nl/nieuws/autistische-jongen-geluid-app-watch/