Boekentips

Wij hebben interessante boeken tips wat met autisme te maken heeft.

Wilt u hieronder erbij staan? U kunt via het contactformulier een e-mail versturen en stuur hierbij benodigde informatie meer zoals waar uw boek te koop staat.

Auteurs

Bianca Toeps – Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit (2019)Bianca Toeps - Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Autisme: dat is toch dat je supersnel kunt uitrekenen dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt je in dit boek haarfijn uit wat het wél betekent als je autisme hebt.
Dat doet ze bijvoorbeeld door te kijken wat de wetenschap zegt over autisme (en waarom sommige theorieën de prullenbak in kunnen), maar ook door haar eigen verhaal te vertellen, en andere mensen met autisme te interviewen. Bianca beschrijft op een frisse en luchtige manier de verschillende situaties waar je als autist tegenaan loopt in het dagelijks leven. Daarnaast geeft ze niet-autistische mensen tips: wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, waarom je soms beter kunt mailen en vooral waarom het helemaal geen compliment is als je zegt “maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’

Bianca Toeps (1984) is fotograaf, websitebouwer en blogger op Toeps.nl. Ze blogt en twittert veel over autisme. Dit is haar eerste boek, waar ze zelf de omslag voor fotografeerde en ontwierp.

Bestel nu haar boek hier: http://bit.ly/toepsboek

ingridmous

Ingrid Mous – Teddy heeft autisme en Pien rode krullen

Teddy heeft autisme en Pien rode krullen is een boek waarin verteld wordt wat autisme écht is. Hoe autisme in jouw lijf kan voelen. Zo leggen Teddy en Pien bijvoorbeeld uit dat er mensen met autisme zijn die het fijn vinden om naar feestjes te gaan. Ze vertellen ook waarom andere mensen met autisme diezelfde feestjes verschrikkelijk kunnen vinden. Teddy en Pien vertellen over hoe verschillend ieder mens autisme kan ervaren.
Dit boek kan je helpen om duidelijk te krijgen wat autisme voor jou is, hoe het voor jou voelt. Na elk hoofdstuk kun je, als je dat wilt, tekenen of schrijven wat voor jou belangrijk is. Aan het einde van het boek heb je dan je eigen ‘Dit ben ik met autisme’ boek gemaakt.

Meer informatie: Ingrid Mous – Teddy heeft autisme en Pien rode krullen (2014) (link)

 

 

barbaradeleeuw

Barbara de Leeuw – Overprikkeling voorkomen

Overprikkeling voorkomen is een nieuwe methodiek die zeer praktisch toepasbaar is. Met behulp van de methodiek kunnen overgevoelige mensen zelf signalen en symptomen van overprikkeling herkennen en traceren. Daarna kunnen de diverse vormen van overprikkeling worden aangepakt door daar adequaat op te reageren.
Meer informatie: Barbara Siebeling – de Leeuw – Overprikkeling voorkomen (2015) (link)

peldetrekkervoorkantboek

 

Pel de Trekker – Autisme en een bijzonder bewustzijn

Dit boek gaat over overprikkeling of een teveel aan impulsen en over hoe chronische overprikkeling alle aspecten van mijn leven beïnvloedt. Overprikkeling staat ook wel bekend als sensorische overbelasting. Ik vertel hoe ik er rond mijn 46e levensjaar achter ben gekomen, dat ik al mijn hele leven last heb van chronische overprikkeling. Ik vertel wat overprikkeling precies met mij doet en hoe dit mij als persoon in verschillende opzichten bepaalt. Daarnaast ga ik in op de bijzondere inzichten die het schrijven over overprikkeling mij heeft gebracht. Bijzondere inzichten in relatie tot het functioneren van mijn bewustzijn en mijn onderbewustzijn.

Nog een kleine waarschuwing vóóraf voor ouders van een kind met autisme: Wees je er van bewust dat niet alles wat ik beschrijf, eveneens zo door jouw zoon of dochter hoeft te worden beleefd. De verscheidenheid in belevingsvormen is waarschijnlijk net zo gevarieerd als het Nederlandse weer!  Niet tegenstaande het feit dat ik met mijn boek natuurlijk wel probeer een bepaalde ‘rode draad’ aan te tonen!

Meer informatie: Pel de Trekker – Autisme en een bijzonder bewustzijn (2015) (link)

 

Rianne Schouten – Backpack met vieren (2016)
Samenvatting:
“Je wist het zelf eigenlijk al wel hè,” begon de psychologe het gesprek. “Je hebt het syndroom van Asperger.”Een stilte viel. Zo, dat wordt dus niet even ingeleid, dacht ik. “Ik zat er nog niet klaar voor hoor,” wilde ik eigenlijk roepen, maar dat deed ik toch maar niet. “Uhm, oké… ik dacht dat de kans fifty-fifty zou zijn of jullie het vast zouden kunnen stellen?” vroeg ik, in een poging alsnog een verhaal te horen te krijgen. “Nee hoor, het was overduidelijk.”Op dat moment begon een intensieve maar boeiende ontdekkingstocht. Het leven werd voor mij begrijpelijk, wat een heerlijk gevoel teweeg bracht. Tegelijkertijd werd ik geconfronteerd met grote teleurstelling toen bleek dat niet alle vrienden en familie de impact van mijn autisme zagen. In dit boek deel ik hoe autisme van invloed is op mijn leven als jonge, actieve en ambitieuze vrouw. Met behulp van alledaagse, gedetailleerde voorbeelden neem ik de lezer mee in het ontwikkelingsproces dat ontstaat kort na het krijgen van een diagnose in het autismespectrum.

Het boek ‘BACKPACK MET VEREN’ van Rianne Schouten is te koop en te bestellen via Bol.com.

Natasja Hoogerheide - Maak van een mug een vlinder

Natasja Hoogerheide – Maak van een mug een vlinder (Uitgeverij Pica – 2017) | Bron: https://www.uitgeverijpica.nl/artikelen/501
Ter gelegenheid van de autismeweek (1 t/m 8 april 2017) ontvangt iedere klant bij zijn/haar bestelling gratis het prachtige boekje Maak van een mug een vlinder.* Het boekje is een verzameling van de mooiste blogs die Natasja Hoogerheide heeft geschreven.

Wie steeds maar kijkt
naar wat er allemaal niet gaat
ziet niet meer dat er altijd
ergens toch een raampje openstaat

Voorwoord
‘Je geluk maak je zelf’, zegt een spreekwoord uit vervlogen Romeinse tijden. Dat is vandaag niet anders. Maar dat zoiets gebeurt met vallen en opstaan, telkens weer, vergeten we nog wel eens. En dan lijkt de weg naar geluk al vlug een hindernissenparcours vol diepe afgronden.

Wie leeft of werkt met kinderen met autisme, zoals Natasja, ervaart dat elke dag. Veerkracht en realistisch optimisme zijn dan welkome metgezellen op de weg. De inspirerende verhalen in deze bundel zitten er vol van.

Natasja maakt haar geluk zelf. Door in al haar ervaringen als professional en ouder een kans te zien, hoe diep de afgronden soms ook zijn. Door elke nieuwe stap als succes te vieren. Door verdriet en onmacht toe te laten. Door kleine dingen groots te beleven. Door oog te hebben voor elke traan en troost te vinden in een lach.

Dat is niet vanzelfsprekend. Het vraagt een bron van kracht, moed en energie. Natasja vindt die bron in haar kinderen, thuis en op school. Ze kijkt verder dan hun beperkingen en lastige momenten, zonder ze te ontkennen. Ze ziet in hen de mogelijkheden en kansen om te groeien. Als jonge mensen die mogen zijn wie ze zijn, op hun weg naar geluk.

Kobe Vanroy, autismeprofessional.

Over Natasje Hoogerheide
Natasja is intern begeleider op een reguliere basisschool en ouder van een tienerdochter en een zoon met autisme. Zowel thuis als tijdens haar werk komt ze in aanraking met bijzondere kinderen, kinderen met een verhaal. Verhalen die het waard zijn om te worden opgeschreven. Een deel van die aangrijpende en persoonlijke verhalen is bij elkaar gebracht in deze bundel. 

Neem ook een kijkje op: vlindernatasja.com

EIGEN PRODUCTIE

 

De Missie (3) (2017)
De Missie is het derde deel van HNGR Series en is een vervolg op “Missie naar Blobika” die in 2014 uitkwam.

De evacuatie van Blobika is in volle gang en de teamleden van Blobika en van Bastian zijn druk bezig met een reddingsoperatie van Scotti en om de kern van Blobika te stabiliseren.

Het is een race tegen de klok en daardoor wordt de tijdsdruk voor beide teamleden erg groot en worden ook beslissingen genomen door beide teams om de missie te laten slagen, maar of deze beslissingen het beste uitpakken is nog maar de vraag.

We willen niet teveel verklappen in deze korte samenvatting waarover deel 3 gaat. Deel 3 is een spannend, zenuwslopend slotverhaal die je gewoon moet lezen als je deel 2 “Missie naar Blobika” hebt gelezen.

Tekst: CB jr.
Illustratie en omslag: C sr.
Adviseurs: Roy & Floortje
Drukkerij: Blurb Inc.
Eerste druk: oktober 2017
Speciale editie: kleur
Genre: Science Fiction / Avontuur
AVI: 9/10
Voorraad: Voldoende.
Begonnen met schrijven: Najaar 2014
Uitgave: 2017
Bestellen? Neem contact met mij op: info@basvanloon.com

Missie naar Blobika - CB JR
Missie naar Blobika – CB JR

CB Jr – Missie naar Blobika (April 2014).

C.B. Jr heeft 2,5 jaar geschreven aan het tweede deel van ¨Het Neergestorte Ruimteschip¨-reeksen en hij is trots op het (eind-)resultaat van het boek.

C.B. Jr heeft een vervolg geschreven aan “Het Neergestorte Ruimteschip”-reeksen.

Missie Naar Blobika speelt 14 jaar later af in de 22ste eeuw.

Er loert een extreem gevaar aan de andere kant van het heelal. Blobika, de thuisplaneet van Blob staat op het punt van exploderen en de schokgolf vernietigt alles wat op zijn pad komt.

Albert ontcijfert een SOS bericht van Blob met daarin zijn noodkreet.

Bastian staat voor een moeilijke keuze en Blob wordt beschuldigd van spionage. Bastian en zijn team worden ook beschuldigd van insubordinatie door Admiraal RJ van het Orde & Ruimte Commando. Er volgt een kat-en muisspel. Bastian ontdekt tijdens de missie ook nog dat iemand van zijn bemanning een geheim heeft.

Is Bastian op tijd met zijn bemanningsleden bij Blobika? Kan Bastian en zijn team de Blobikanen helpen?

De tijd dringt…

Totale bladzijdes: 272
Genre: jeugd/science fiction
Leeftijd: 12+
AVI: 9/10>
Voorraad: 25 exemplaren over
Begonnen met schrijven: februari 2011
Uitgave: 2014
Bestellen? Neem contact met mij op: info@basvanloon.com

Het Neergestorte Ruimteschip (1)

Het eerste deel van HNGR Series.

Totale bladzijdes: 60
Genre: jeugd/science fiction
Leeftijd: Alle leeftijden
AVI: 8
Begonnen met schrijven: 1999
Uitgave: 2000
Voorraad: Oneindig (PDF) – Downloadbaar