Eindhoven Airport: Vliegen met Squease drukvest & Autipas

Taxi-asro-airport

Voor mensen met autisme is altijd extra spannend om op reis te gaan en zeker om te gaan vliegen, bijvoorbeeld voor het eerst. Sinds aantal jaren heeft de NVA (Nederlands Vereniging voor Autisme) een pasje geïntroduceerd en bij diverse instellingen uitleg gegeven over de pas. Sommige accepteren de Autipas en sommige accepteren de Autipas niet. Of ze hebben bepaalde reglementen voor bijvoorbeeld voor een doktersverklaring.

Wanneer uw zoon/dochter met een autistische stoornis voor het eerst gaat vliegen bijvoorbeeld via Eindhoven Airport is het handig wat u kunt doen om voor uw zoon/dochter zo prikkelarm en zo stress verminderd de vakantie te beginnen. U heeft bijvoorbeeld een Autipas en een drukvest van Squease. Maar wat zijn precies de regels? Tot heden is er niet erg veel duidelijkheid wat wel en niet kan en wat precies de regels zijn.

Ik (Bas) heb met Eindhoven Airport contact gehad met de vraag over hun acceptatie van de Autipas en de drukvest van Squease en welke regels hun hanteren. Mijn doelstelling was eigenlijk dat ik een einde wil maken aan de onduidelijkheid voor u als ouder/verzorger, maar ook voor mensen met autisme spectrum stoornis (ASS), in het algemeen.

Hieronder het bericht van een woordvoerder/woordvoerster van Eindhoven Airport:

Logo_squease_blue

Squease drukvest
Het vest mag gewoon aan, bij een eventuele fouillering, komt een beveiligingsmedewerker het vest tegen en moet er een extra controle uitgevoerd worden. Dit kan op verzoek van de persoon in de fouilleercabine, buiten het zicht van andere passagiers.

 

autipas_250x166Autipas
Aan de autipas kunnen geen rechten worden ontleend. Je mag de pas uiteraard wel altijd laten zien aan de beveiligingsmedewerker en de pas toelichten.

 

Voor vragen of informatie kunt u contact opnemen met Eindhoven Airport.

 

Ik wil Eindhoven Airport heel erg bedanken voor hun reactie op mijn vragen over het Squease drukvest en de Autipas. – Bas