Groningen Airport Eelde: vliegen met Squeasevest en autipas

gaeVoor mensen met autisme is altijd extra spannend om op reis te gaan en zeker om te gaan vliegen, bijvoorbeeld voor het eerst. Sinds aantal jaren heeft de NVA (Nederlands Vereniging voor Autisme) een pasje geïntroduceerd en bij diverse instellingen uitleg gegeven over de pas. Sommige accepteren de Autipas en sommige accepteren de Autipas niet. Of ze hebben bepaalde reglementen voor bijvoorbeeld voor een doktersverklaring.

Wanneer uw zoon/dochter met een autistische stoornis voor het eerst gaat vliegen bijvoorbeeld via Groningen Airport Eelde is het handig wat u kunt doen om voor uw zoon/dochter zo prikkelarm en zo stress verminderd de vakantie te beginnen. U heeft bijvoorbeeld een Autipas en een drukvest van Squease. Maar wat zijn precies de regels? Tot heden is er niet erg veel duidelijkheid wat wel en niet kan en wat precies de regels zijn.

Ik (Bas) heb met Groningen Airport Eelde contact gehad met de vraag over hun acceptatie van de Autipas en de drukvest van Squease en welke regels hun hanteren. Mijn doelstelling was eigenlijk dat ik een einde wil maken aan de onduidelijkheid voor u als ouder/verzorger, maar ook voor mensen met autisme spectrum stoornis (ASS), in het algemeen.

Hieronder het bericht van Marketing & Communicatie woordvoerster van Groningen Airport Eelde:

Logo_squease_blueSquease

Betreffende het Squeasevest geldt dat de regels omtrent het gebruik van dit soort vesten tijdens de vlucht per maatschappij kan verschillen. Voor een adequaat antwoord moet ik u dan ook doorverwijzen naar de verschillende vliegmaatschappijen.

Transavia.com * Flybye * Corendon * Wizzair * TUIfly (voorheen Arkefly)

 

autipas_250x166Autipas

Betreffende de autipas zijn  er hier momenteel geen regels/instructies voor. Echter hebben wij dit zelf in de hand. Dit houdt in dat als de situatie zich voordoet dat wij in aanraking komen met een autipas wij dit per situatie zullen beoordelen en hierop met een passende oplossing komen. Omdat wij een relatief kleine luchthaven zijn kunnen we eenvoudig en snel een juiste oplossing vinden.

Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met Groningen Airport Eelde

Ik wil Groningen Airport Eelde heel erg bedanken voor hun reactie op mijn vragen over het Squease drukvest en de Autipas. – Bas