Les Mills

Les Mills main logo Black

 

U zult zich nu even van raar opkijken wat autisme en Les Mills te maken heeft. Eigenlijk helemaal niets. Maar voor mij betekent Les Mills heel erg veel. Al heel erg lang.

Ik neem u terug in de tijd toen ik zelf jong-volwassen was. Ik was 18 jaar en voor het eerst kwam ik in aanmerking met Les Mills, in een sportschool in mijn eigen woonplaats. Ik was erg verlegen, afstandelijk en kwam uit mijn comfortzone (mijn eigen woning). Ik was zelf nog zoekende welke sport mij het beste past. Ik heb voetbal gedaan alleen door een blessure durfde ik geen bal meer aan te raken. Toen nam mijn moeder mij mee naar de sportschool en ik ging direct met mijn eerste groepsles mee doen: BODYJAM. Ik ben zelf dol op muziek, dansen en sporten. Want het geeft juist goede impulsen in de hersenen.

Alleen – sorry BODYJAMMERS – de pasjes werden steeds sneller en moeilijk bij BODYJAM en ik besloot toen een overstap te maken naar een andere Les Mills programma: BODYCOMBAT. Een BODYCOMBAT instructeur zei tegen mij: “Bas, deze Les Mills programma past en is echt goed voor jou. Je wordt leniger, sterker en krachtiger! Doe gewoon een keer mee!”. Voor mij was dit wel een hele grote stap. Ik stopte uiteindelijk met BODYJAM omdat de danspasjes niet goed werkt verwerkt (lees: teveel informatie). Uiteraard is bij elke les even kijken wat de beweging zijn. Ik zeg altijd maar: Listen & Act.

De liefde bloeide op voor BODYCOMBAT naarmate ik dit steeds meer deed én voor Les Mills. Ik ging van 1x in de week BODYCOMBAT naar 3x in de week BODYCOMBAT doen (ik doe ongeveer 15 jaar BODYCOMBAT). Alleen cardio is niet het beste manier om de spieren te onderhouden, ik deed BODYPUMP erbij om mijn spieren en botten sterker te maken door de originele barbell groepsles.

Naast BODYCOMBAT en BODYPUMP (deze twee zijn mijn vaste favoriete Les Mills programma’s) doe ik soms ook SH’BAS uhm SH’BAM en BODYBALANCE. Ik doe drie keer in de week BODYCOMBAT en 2x keer in de week BODYPUMP. Met passie. En het is ook mijn hobby en beweging.

Bezoeken aan Les Mills events
Ik heb mijn twee grootste idolen ontmoet: in 2010 Phillip Mills, CEO en oprichter van Les Mills International. Philip Mills heeft een zeer bijzondere visie op het gebied van fitness en om mensen aan het sporten te krijgen. In 2011, Augustus was er een speciale event geregeld voor SH’BAM 4 Life 2011 en toen kwam Rachael Newsham (program director). Ik wilde haar altijd al ontmoeten en met haar praten. Haar charisma en energie is geweldig (ik heb dvd’s gezien bij mijn nichtje die toen BODYCOMBAT instructrice was). Ik heb met haar gepraat en ze is echt geweldig bij SH’BAM 4 Life te Amstelpark, Amsterdam in 2011.

In 2014 kwam voor het eerste de allergrootste indoor fitness event van Les Mills & Reebok. Ik heb toen (weer 😉 ) Philip en Rachael ontmoet; en beide herkende mij nog. Geweldig. Het was toen de eerste editie van “ONE”. Met zoveel mensen. Maar hoe kon ik dit filteren? Heel simpel: Ik wist dat op dit event heel veel mensen kwamen (ruwe schatting ongeveer 4500 mensen); ik had VIP, dus ik kon net als andere VIP gebruikers gebruik maken van een speciale ingang. Ik had voor mezelf besloten om helemaal vooraan te staan. Ik focus mij op het moment dat ik daar sta, al is er zoveel mensen en dan kan ik wel heel wat informatie filteren. Het was geweldig!

17 Oktober 2015 is de tweede editie van dit geweldige allergrootste indoor fitness event van Les Mills & Reebok en ik ben er weer bij. Natuurlijk weer VIP, want Rachael is er dan ook weer van de partij.
thankyou-reebok-onelive-lesmills201517 oktober 2015: Mijn droom kwam uit. Ik ontmoette mijn idool van Les Mills: Rachael Newsham (derde keer) en Dan Cohen voor de tweede keer. Rachael herinnert me van vorig jaar en van SH’BAM 4 Life 2011 op Amstelpark Amsterdam (een sportschool). Ik voelde me heel speciaal die dag, omdat Rach en Dan mij herkende, ook door Q & A-sessies via Twitter. Rach ondertekend mijn eigen speciale iPhone-case en het evenement tijdschrift en deed ik een praatje met haar. Dan herinnert mij van Q & A sessie en van vorig jaar ONE 2014, de eerste editie. Hij zei “dankjewel” voor mijn goede vragen. Ik hou van de masterclasses die dag. Ik was erg blij en genoot van alles wat tijdens het evenement gebeurde. Ik ontmoette veel geweldig, geweldig en coolste Les Mills fanaten en instructeurs en presenters. Een echte ONE tribe gevoel. Een dag om te herinneren!! HEEL ERG BEDANKT!

 

13394166_1031115950312397_9204860123028466256_n

Les Mills Megakwartaal Nederland 2016 * datum: 4 en 5 juni 2016 * Plaats: in Veldhoven was voor mij de eerste wat ik bijgewoond heb. Rachael Newsham was er ook bij, als internationale presenter samen met Glen Oostergaard, Mark Nu’u en Susan Trainor. Ik had voor haar speciaal Nederlandse stroopwafels gekocht, omdat ik wist dat zij dit heel erg lekker vindt en dit zei ze tijdens ONELIVE 2015 in Amsterdam. Rachael herkende mij nog en was heel erg leuk en gezellig om met haar te praten vlak voor het ontbijt in het hotel van NH Koningshof en voor de grote opening in de Beneluxhal. Ik heb ontzettend een geweldige mooie dag beleefd en ik voelde mij rustig en fijn. Ik heb veel nationale trainers en gewone instructeurs ontmoet en meegesproken en dit was ook erg leuk en gezellig. Ik doe 13,5 jaar lang BODYCOMBAT en 10,5 jaar BODYPUMP. Het grappige en leuke is dat ik na de release direct al de choreografie in mijn hoofd heb. Handig zo’n fotografische geheugen ;-). In de avond ben ik met twee instructeurs naar het feest gegaan wat in het hotel was. Kortom, ik heb het onwijs gezellig en leuk gehad! Het was voor mij de eerste keer dat ik naar het Megakwartaal ben gegaan :-). Ik wil Les Mills Nederland / België bedanken dat ik via hun mocht inschrijven.

Het volgende event is LesMills Live – the legacy op 15 oktober 2016 in de ZiggoDome Amsterdam. Meer informatie kijk op www.lesmillslive.nl – ticket sale start op 15 augustus 2016.

Les Mills Live 2016 op 15 oktober 2016 in de ZiggoDome was een hartstikke gave leuke gezellige dag!! Heel veel nieuwe mensen ontmoet en de Les Mills masterclasses waren hartstikke tof en leuk! De BODYPUMP Legends kwamen om de nieuwe BODYPUMP 100 te lanceren als preview en Alex Sánchez uit Spanje kwam om BODYCOMBAT 70 te geven samen met het BODYCOMBAT Team NLBE. Een dag om te herinneren!

Ik ben ook regelmatig te vinden bij Les Mills kwartaals in Zwolle. Ik vind dan leuk om te kijken (jammer genoeg kan ik niet meedoen). Het mooiste is dat ik gelijk wel het programma naar mijn geheugen ‘programmeer’ ;). Ik vind ook leuk en gezellig om met aantal nationale trainers en van Les Mills/HDD Group te ontmoeten en mee te praten.

Rust en regelmaat
Les Mills geeft voor mij rust. Elk programma is voor 3 maanden en na deze drie maanden komt er weer een nieuwe programma. Andere beweging en muziek. Telkens verfrissend om de spieren een andere prikkel te geven. Ik ben én wordt bewuster van de veranderingen zowel lichamelijk, fysiek en mentaal. Ik kan meer dingen verwerken, ik heb meer controle en ben gefocust dan eerst. Tijdens de BODYCOMBAT kan ik zonder dat iemand het door heeft mijn emoties helemaal geven (nu dat ik dit vertel weet iedereen het 😉 ), maar  ieder heeft wel een ‘duistere kant’ betreft met zijn of haar emoties. Ik hoor de tel-beat wat de beweging komt. Mijn geheugen is veel beter en onthoud best erg veel (daarvoor was mijn geheugen ook goed, want ik houd onthoud heel veel op jaar, dag, datum en gebeurtenissen). Les Mills helpt mij steeds erg goed voor een gezonde, goede levensstijl en inspireer mij nog steeds. Les Mills en ik zijn onafscheidelijk. Ik zeg ook altijd maar: Eens Les Mills, altijd Les Mills.

Ik onthoud ook gauw de choreografie van de BODYCOMBAT en van BODYPUMP. Van de oude BODYCOMBAT Releases ken ik ook de choreografie uit mijn hoofd; ik hoeft maar 30 seconden te luisteren en hoppa go with the flow ;-). Ik ben eigenlijk dus een wandelend archief. Van de nieuwe lessen weet ik na 3 dagen uit mijn hoofd. Ik zuig het op als een spons en ik laat het niet meer los.

Nationale ontmoetingen
Ik heb ook hele leuke, geweldige (ook nationale trainers) Les Mills instructeurs/instructrices ontmoet.

Dromen
En wat lijkt het mij ontzettend een keer gaaf om naar Nieuw-Zeeland (Auckland) te gaan, waar Les Mills HQ is gevestigd en met Rach en Dan op het podium te staan en met Rachael uiteten :-).

Les Mills is takes fitness to another level!

Les Mills heeft de volgende groepslessen:

BODYPUMP * BODYSTEP * BODYCOMBAT * BODYJAM * BODYVIVE * RPM * BODYATTACK * SH’BAM * BODYBALANCE/BODYFLOW * GRIT SERIES (HIIT) * CXWORX * BORN TO MOVE

Meer informatie over Les Mills kunt u vinden op www.lesmills.com

Fanwebsites
Ik heb ook een eigen BODYCOMBAT websites (fan-websites). Ik heb een officiële Les Mills brandcentral account gekregen van HDD Group NL / Les Mills Nederland zodat ik officiële materiaal kan en mag gebruiken voor deze websites. Alleen BODYCOMBAT promotie materiaal en Les Mills branding en Reebok logo’s.

Nederlands/Belgisch: www.body-combat.nl en Engelse versie: www.body-combat.eu

(indien nodig wordt deze webpagina met informatie aangepast met informatie van vroeger en wat Les Mills nog meer voor Bas heeft gedaan).