Onderwijs: KPN KlasseContact

KPN_PL01_FC_POSKlasseContact van KPN
Dankzij KlasseContact van KPN kunnen langdurig en ernstig zieke kinderen die niet naar school kunnen toch actief meedoen in de les. Met behulp van een laptop thuis en een slimme ICT-set in de klas werden meer dan duizend chronisch zieke leerlingen de afgelopen jaren geholpen.

Je vinger opsteken in de klas. Samen met klasgenootjes aan projecten werken. En in de pauze gezellig met elkaar kletsen op het schoolplein. Voor schoolgaande kinderen is dat allemaal vanzelfsprekend. Maar voor langdurig en ernstig zieke kinderen is dat niet zo. Voor hun behandeling moeten ze vaak naar het ziekenhuis en kunnen ze niet naar school. Langdurig zieke kinderen missen zo niet alleen lessen, maar ze missen vooral ook hun klasgenootjes. KlasseContact brengt zieke kinderen – vaak na een lange tijd – in contact met hun klas.

KPN KlasseContact zorgt via een mobiele of vaste verbinding dat zieke leerlingen met school en klasgenoten worden verbonden. Dankzij deze techniek kunnen zieke leerlingen actief blijven deelnemen aan de lessen en via woord en beeld communiceren. Zelfs een vraag stellen is mogelijk, door virtueel ‘een vinger op te steken’. KPN KlasseContact maakt het mogelijk om tijdens de lessen en buiten schooltijd contact te houden met klasgenoten; dat is voor de zieke leerling van groot belang. Kinderen voelen zich minder eenzaam en lopen minder leerachterstand op. Tevens is het heel belangrijk dat de klas en de school contact houden met de zieke leerling.

KPN Klasgenoot
Thuis of in het ziekenhuis krijgen de kinderen een ICT-set, bestaande uit een laptop met webcam en in de klas wordt de KPN Klasgenoot met roterende camera geplaatst. Zo kunnen de kinderen op afstand toch gewoon deelnemen aan het schoolleven. Ze kunnen hun lessen volgen, maar nog veel belangrijker: ze blijven in contact met hun klasgenootjes.

Bron: www.kpnmcf.com
Klik hier om mee te lezen op de website van de KPN.

Algemeen informatie: http://www.kpnklassecontact.nl/
Werkwijze: http://www.kpnklassecontact.nl/werkwijze/