Privacy beleid

Basvanloon.com / English.basvanloon.com is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.
Contactgegevens:
Website: https://www.basvanloon.com / https://english.basvanloon.com
Algemeen contact: info@basvanloon.com
Contactpersoon PDO (Protection Data Officer): Bas (van Loon) is de eigenaar van Basvanloon.com (NL versie) en English.basvanloon.com (Engelse versie). Hij is rechtstreeks te bereiken via bvanloon@basvanloon.com.
Opererende land van herkomst: Nederland, Europa.
Vorm: non-profit/informatieve platform

Algemeen

Basvanloon.com / English.basvanloon.com respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft altijd vertrouwelijk wordt behandeld.

1. Persoonsgegevens die via deze website verwerkt wordt

Basvanloon.com / English.basvanloon.com verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van op de website of via contactformulier en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons of mij verstrekt.
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:
* Je voor- en achternaam
* Je e-mailadres
* Gegevens over jouw activiteiten op deze website
* Standaard globale website statistieken overzicht: Internetbrowser, apparaat type, besturingssysteem, IP-adressen, tijdstip en datum, plaats van herkomst (globaal), herkomst van land.

1.2 Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die worden verwerkt:

Deze website en/of dienst heeft geen bedoelingen om gegevens te verzamelen over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat deze website zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via bvanloon@basvanloon.com, dan verwijder ik deze informatie/gegevens.

1.3 Met welk doel en op basis van welke grondslag deze website persoonsgegevens verwerkt

Basvanloon.com / English.basvanloon.com verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
* Verzenden van een bericht, wanneer er een nieuw (nieuws)artikel wordt gepubliceerd (indien van toepassing).
* Dat je een reactie achter kunt laten onder berichten op deze website.
* Dat je contact kunt opnemen met mij via het contactformulier.
* Om contact met jou op te kunnen nemen als dat nodig is.
* Basvanloon.com / English.basvanloon.com analyseert jouw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op jouw voorkeuren.
Hoe lang persoonsgegevens bewaard worden
* Basvanloon.com / English.basvanloon.com bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden.

.1.4 Reacties onder berichten

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel URL). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te publiceren onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw verzoek, via e-mail om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen. Het is mogelijk om je eigen (alle) reactie(s) te verwijderen op een bericht/artikel. Wij schakelen standaard reacties op berichten/artikelen uit.

1.5 Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel URL). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met jou op te nemen als dat nodig is. Deze gegevens worden uiterlijk 12 maanden bewaard.

2. Delen van persoonsgegevens met derden

Basvanloon.com / English.basvanloon.com verstrekt uw gegevens alléén aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Basvanloon.com / English.basvanloon.com gaat in principe niet met andere bedrijven samen werken en geven deze gegevens ook niet aan bedrijven als zij erom vragen.
Basvanloon.com / English.basvanloon.com blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt Basvanloon.com / English.basvanloon.com jouw persoonsgegevens aan andere derden alleen met jouw nadrukkelijke toestemming. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie* (indien van toepassing). Jouw gegevens worden dan naar het bedrijf gestuurd waarmee de samenwerking of winactie tot stand is gekomen.

2.1 Cookies, of vergelijkbare technieken

Basvanloon.com / English.basvanloon.com gebruikt functionele cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de internetbrowser van je computer, tablet of smartphone. Basvanloon.com / English.basvanloon.comgebruikt ook cookies met een puur technische functie. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Daarnaast worden er cookies door derden geplaatst die jouw surfgedrag bijhouden.
Bij jouw eerste bezoek aan deze website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je internetbrowser verwijderen, kijk hieronder hoe je cookies kunt verwijderen:

2.2 Cookies door derden en andere partijen

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:
* Wij gebruiken geen Google Analytics en Google Webmaster Console. Wij gebruiken alleen SEO plug-in van Yoast. Lees hier hun privacy beleid.
* Basvanloon.com / English.basvanloon.com maakt geen gebruik van een Facebookpagina.
* Instagram verzamelt gegevens van gebruikers van deze website om hun services te verbeteren. Het Basvanloon.com / English.basvanloon.com maakt wel gebruik van Instagram. Lees hier het privacybeleid van Instagram.
* Twitter verzamelt gegevens van gebruikers van deze website om hun servers te verbeteren. Het Basvanloon.com / English.basvanloon.com maakt wel gebruik van Twitter. Lees hier hun privacy beleid en hier hun Cookie policy en hun advertenties informatie kunt u hier nalezen.
* Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt. Gravatar en WordPress.com zijn beiden onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid.
* Wij maken geen gebruik van WordPress.com of van Jetpack.
* Tegen spamberichten gebruiken wij bij onze contactformulier Google reCAPTCHA. Lees hier Google´s privacy beleid en hier Google´s Terms of Service.

Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je internetbrowser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben daarom niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

3. Gegevens: inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Basvanloon.com / English.basvanloon.com. Je hebt het recht om bij mij een verzoek in te indienen om je persoonsgegevens die zijn opgeslagen in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor een verzoek via e-mail sturen naar bvanloon@basvanloon.com.
Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek. Je kan ook via deze link een verzoek tot inzage indienen.
Ik wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

3.1 Hoe persoonsgegevens beveiligd worden

Basvanloon.com / English.basvanloon.com neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met mij via bvanloon@basvanloon.com.
Basvanloon.com / English.basvanloon.com heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
* Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall en de harde schijven (SSD) hebben een encryptie en computers zijn voorzien van zeer sterke wachtwoorden.
* SSL certificaat en TLS beveiliging, jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https:// en het groene hangslotje in de adresbalk.
* Er zit beveiliging op deze website om deze website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.
* Er wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze privacyverklaring, stuur gerust een mail naar bvanloon@basvanloon.com.

Lees ook onze disclaimer.